FS-Lasik eller LASIK

Även om det är vanligast att man genomför ögonlaser med FS-LASIK är det fortfarande många som väljer att göra en ögonlaser med LASIK. Anledningen till det är förmodligen att LASIK brukar vara en billigare metod som trots det är lika säker som FS-LASIK. Här på ögonlaser.eu har vi redan nämnt de olika metoderna, men här får du veta vilka för- och nackdelar metoderna har. Eller snarare, vilka fördelar FS-LASIK har gentemot LASIK. Den enda fördelen med LASIK är att det är en billigare metod.

Fördelar med FS-LASIK

Helt smärtfri ögonlaser. En ögonlaser med FS-LASIK är helt smärtfri medan det kan svida lite i ögonen under operationen om du väljer LASIK.

Kortare återhämtningstid. Det tar flera veckor för ögonen att återhämta sig efter en LASIK-operation medan det bara tar några timmar efter en FS-LASIK. Normalt får patienten en perfekt syn redan dagen efter ögonlasern medan det med LASIK tar en hel vecka innan man ser bra. Det innebär att du kan vara tillbaka på jobbet redan dagen efter din LASIK-behandling istället för att vänta en hel vecka, så om du väljer LASIK för att spara pengar måste du tänka på att du måste ta ledigt från jobbet en hel vecka efter din LASIK-behandling.

Snabb läkningsprocess. Den totala läkningsprocessen för LASIK är på cirka 12 veckor och högst halva tiden för FS-LASIK. Om du väljer FS-LASIK kan du alltså leva helt normalt liv utan att bekymra dig alls för dina ögon redan efter 4- 6 veckor istället för i 3 månader.

Minskad risk för ny ögonlaser. Det är mycket ovanligt att man behöver göra en ny behandling efter en FS-LASIK. Det är vanligare med en andra behandling efter en LASIK även om det heller inte är speciellt vanligt.