Vi på ögonlaser.eu känner mycket väl till att det är många som drar sig för att göra en ögonlaser för att de tycker att det är så dyrt, men faktum är att du i de allra flesta fall sparar en massa pengar på att göra en ögonlaser, inte minst om du idag använder linser. För att du ska förstå hur mycket pengar du kan spara på att göra en ögonlaser ska vi ge dig några exempel.

Så mycket sparar du om du använder endagslinser

Du sparar minst 92 000 kr om du är 30 år och skulle ha använt endagslinser i 40 år till, även om du köper riktigt billiga endagslinser på nätet. De billigaste endagslinserna kostar 800 kr/kvartal (för båda ögonen) vilket blir 3200 kr/år. Om du multiplicerar det med 40 år blir det en kostnad på 128 000 kr! Sedan drar du av 36 000 kr för din ögonlaser och då får du summan 92 000 kr, och då har vi ändå  inte lagt till något för de synundersökningar du måste göra en gång om året. Om du är yngre än 30 år sparar du ytterligare 3200 kr/år.

Du sparar minst 60 000 kr om du är 40 år och om du annars skulle ha använt endagslinser i 30 år till.

Så mycket sparar du om du använder månadslinser

Om du använder budgetalternativet månadslinser (som inte är speciellt skonsamma för dina ögon) och köper de billigaste linserna på nätet för cirka 1200 kr/år sparar du ändå mycket pengar. Med synundersökning och linsvätska hamnar du på minst 2000 kr/år. Då sparar du 54 000 kr på 40 år och 24 000 kr på 30 år.

Det här kanske inte verkar så mycket, men tänk på att du även slipper linser som strular och skaver i ögonen och du behöver inte heller rengöra några linser. Dessutom rekommenderar vi på ögonlaser.eu att du inte köper de billigaste linserna som vi angav i våra prisexempel eftersom de sällan är bra för dina ögon, om du trots allt vill fortsätta att använda linser.